Karlovarský kraj získal dotaci od Ministerstva životního prostředí

Karlovarský kraj obdržel od Ministerstva životního prostředí významné rozhodnutí o poskytnutí dotace ve výši 1 170 373 787,30 Kč. Tyto prostředky budou uvolněny prostřednictvím Státního fondu životního prostředí České republiky z Operačního programu spravedlivá transformace 2021-2027.

Tato dotace představuje klíčový krok v realizaci projektu, jehož celkové výdaje jsou plánovány na 1 500 000 000 Kč. Tento projekt se zaměřuje na podporu udržitelného rozvoje a transformaci v regionu, přičemž klade důraz na ekologické a sociální aspekty.

Podpora z Operačního programu spravedlivá transformace bude využita na různé iniciativy, včetně modernizace infrastruktury, zlepšení environmentálních standardů a vytvoření nových pracovních míst. Cílem je nejen zlepšit kvalitu života obyvatel Karlovarského kraje, ale také přispět k plnění národních a evropských cílů v oblasti ochrany životního prostředí.

Tento krok je důležitým milníkem v úsilí Karlovarského kraje o udržitelný rozvoj a transformaci regionu v souladu s moderními ekologickými standardy. Očekává se, že projekt přinese pozitivní změny a podpoří dlouhodobý rozvoj celého regionu.

Foto

Copyright ©2024 Karlovarský kraj. All rights reserved.