Operační program Spravedlivá transformace

Karlovarský kraj

Vouchery pro podnikatele Karlovarského kraje – seriál 4. část – Rozvoj podnikání – ostatní

Karlovy Vary (18. 12. 2023) Představujeme Operační program Spravedlivé transformace 2021–2027, který prostřednictvím voucherů pro podnikatele podpoří vznik nových nebo rozvoj stávajících podnikatelských záměrů a podnikatelských aktivit, digitální transformaci malých a středních podniků a inovaci produktů. V rámci dotačního programu lze získat dotaci na Voucher pro rozvoj podnikání, Digitální voucher nebo Inovační voucher. O dotaci budou moci žádat mikro, malé a střední podniky z Karlovarského kraje, včetně fyzických osob podnikajících a nepodnikajících. Na financování programu je vyčleněna částka přesahující 28 milionů korun. Příjem žádostí bude spuštěn 20. 12. 2023.

Naposledy jsme Vám představili Voucher pro rozvoj podnikání – zahájení podnikání. Dnes představujeme Voucher pro rozvoj podnikání – ostatní, je zaměřen na osoby podnikající.

Voucher pro rozvoj podnikání – ostatní

Základním požadavkem pro přidělení dotace je, aby byly naplněny náležitosti a kritéria daná dotačním programem.

Žadatel si u tohoto voucheru zvolí cíl, ke kterému bude jeho předkládaný projekt vést:

  • zahájení výroby nového produktu nebo poskytovaní nových služeb;
  • rozšíření stávající výroby nebo stávajících poskytovaných služeb, nebo
  • zvýšení efektivnosti podnikatelské činnosti.

A dále alespoň dva přínosy, které realizace projektu přinese:

  • nárůst kvality produkce/služby;
  • nárůst kvantity produkce/služby;
  • nárůst přidané hodnoty;
  • rozšíření portfolia odběratelů nebo kvantity odběru;
  • optimalizace stávajících interních procesů a metod s cílem výrazného zvýšení efektivity nebo snížení nákladů firmy;
  • uvedení nového výrobku nebo nové služby na trh.

Konečný příjemce bude mít na realizaci projektu časový rámec 1 rok. Tato doba se počítá od data, které jako žadatel o dotaci určí k zahájení realizace projektu po podání žádosti do jeho ukončení.

Dotace pokryje 80 % způsobilých výdajů projektu s tím, že v případě digitálního voucheru lze získat částku minimálně ve výši 50 000 Kč s maximální hranicí dotace ve výši 500 000 Kč. Vyžadována je také spoluúčast žadatele, a to ve výši 20 % způsobilých výdajů projektu. Dotace je vyplácena zpětně, tedy po úspěšné realizaci projektu.

V předchozích dvou týdnech se konaly tři semináře jejichž náplní bylo seznámení s dotačním programem, vyplnění žádosti s přílohami a odpovědi na často kladené dotazy. Pokud máte zájem, záznamy z těchto webinářů naleznete na stránkách Karlovarského kraji ve složce Dotace, kolonky Operační program spravedlivá transformace sekce Semináře.

Copyright 2023  ©  Karlovarský kraj.  All Rights Reserved  &  Design Karlovarský kraj